APK Keuring

Wij onderhouden en repareren uw aircosysteem volgens de hiervoor geldende eisen. Het aircosysteem verdient extra aandacht tijdens het uitvoeren van het reguliere onderhoud. Een airco verliest tot 10% koudemiddel per jaar. Als u het airco systeem niet tijdig laat onderhouden loopt u kans op aanzienlijk duurdere reparaties door bijvoorbeeld een gebrek aan smering van de airco compressor. De olie voor de compressor wordt namelijk getransporteerd door het koudemiddel. U zult begrijpen dat wanneer het systeem koudemiddel verliest ook de smering van diverse onderdelen in gevaar komt.

Auto airco ook in de winter gebruiken.

Bij een airco denken we doorgaans alleen aan het gebuik in de zomer bij hoge buitentemperaturen. Dit is een misverstand. De airco kan prima gebruikt worden voor de ontwaseming van de ruiten omdat de lucht uit de airco veel droger is dan die uit de kachel. Als u het te koud vindt om de airco in de herfst of winter voor dit doel te gebruiken kunt u hierbij gewoon de kachel aanzetten. De lucht blijft dan toch droog en is tegelijkertijd lekker warm.

Tips voor het gebuik van de airco:

  • Schakel het hele jaar door de airco 1 maal per week in (dit voorkomt uitdroging van de onderdelen in het airco systeem)
  • Schakel zo'n 10 minuten voordat u de auto uit zet de airco uit (dit beperkt de kans op condens en schimmelvorming in de airco installatie met stankoverlast in het interieur als gevolg).
  • Houdt de luchtinlaten naar uw interieur vrij (zorg ervoor dat bladeren en ander vuil niet in de roosters onder uw voorruit blijven liggen, dit voorkomt verstoppingen).

Airco-servicebeurt: €99,-

(airco leeghalen, compressorolie verversen, vacumeren, vullen met de juiste hoeveelheid koudemiddel, lekdetectiemiddel toevoegen en een algehele controle van het airco systeem)
Bij een leeg of bijna leeg airco systeem wordt er een toeslag gerekend voor het gebruikte koudemiddel.

Wij zijn beiden gediplomeerd auto-airco monteur met ruime ervaring in het verhelpen van storingen, onderhouden en repareren van uw auto-airco. Hierbij geldt ook weer dat we kritisch kijken naar de inkoop van de benodigde onderdelen zodat we de werkzaamheden voor een scherpe prijs uit kunnen voeren zonder dat hierbij ingeleverd wordt op kwaliteit.
Stacks Image 495

Autobedrijf Kapelle
Fleerbosseweg 11
4421 RR Kapelle

Openingstijden:
ma t/m vrij: 08.00 uur - 17.30 uur
zaterdagochtend:
open op afspraak


T 0113 - 342 000
info@autobedrijfkapelle.nl